Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнооого кондез по стъклата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнооого кондез по стъклата?

Колеги, проблема с многото конденз в този сезон взе да дразни твърде, а и пречи доста на видимостта.
    Колата взех с предно стъкло правено в Италия, и както казват наш'те майсторе - италиянците са се поомазали - беше залепена само лайсната, но не и самото стъкло. Операция премонтиране в Мустанг на "КРасно село" - 60 лв, гаранция 1 год. и стъклото е 6.
    Проблема обаче с конденза от навсякъде, се премести на странични задните стъкла, които изглеждат ОК.
    Предполагам, че трябва да се прегледат и най-вероятно да се сменят самите гумените уплътнения на вратите, евентуално и багажника.
    Някой имал ли е подобен проблем с конденза по страничните стъкла и как се е сборил с него? Само за инфо - питах при Италианеца за уплътнения, оказа се, че въобще не продават такива неща... Знаете ли някъде да се продават такива и сервиз, където да ги сменят?

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

няма такива неща да сменяш оплътнения.. филтъра за въздуха в купето го виж!
    Lexus IS200

Comment

Мерси, много бърз отговор. Още не съм човъркал по колата - този филтър как най-лесно да го докопам? Предполагам е някъде зад централната конзола?

А и друго - сутрин в студа много лепнат вратите - направо не могат да се отворят, както и ключалката на предна лява врата. Същевременно - на багажника - нкакви проблеми. Предполагам, това отново е заради влагата в купето?

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

Comment

Филтъра се намира под тая пластмаса. Пластмасата се държи на 3 щипки (намират се там дето съм драскал с червено ) и 1 винт. Може да се махне и без да се сваля рамото на чистачката. Аз го смених преди малко обаче стария си беше в прилично състояние и не очаквам да се реши проблема с изпотяването, ама да видим.
        Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
        Audi A4 1.9 TDI

Comment

Счисто нов филтър съм и конденз си има пак. Решението е друго, но още не знам какво е...
          Alfa Romeo 146 2.0 TI - Бившата любовница
          Alfa Romeo 145 & 146
          Hyndai Coupe

Comment

Изключвай си бутона който върти въздуха в купето, от това също се получава много голям конденз.
            sigpic
            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Погледни как ти е кранчето на парното, виж дали е конденз на стъклото или е по- мазно т.е. антифриз доливаш ли...ако е теч от него - в купето долу под педала на газта пипни. Аз имах такъв проблем. Характерно е, че мирише малко гадно в купето ако от това.

Alfa Romeo 145 1.3 Boxer, Fiat Uno 1.1 Fire, Fiat Ducato 2.5 D - Camping car

Comment

Има един препарат на Сонакс, който е против изпотяване на стъклата и мисля да си взема...
                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Намажете си уплътненията на вратите с глицерин за да не ви залепват. Особено през зимата.
                  146 1.6 TS 01.97

Comment

Явно доста 145/146-ци имат този проблем и моята не е изключение вече почна да ми писва да бърша прозореца и си правя само две кръгчета за очите
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Re: Мнооого кондез по стъклата?

Първоначално публикувано от blackcodda
                      Колеги, проблема с многото конденз в този сезон взе да дразни твърде, а и пречи доста на видимостта.
                      Колата взех с предно стъкло правено в Италия, и както казват наш'те майсторе - италиянците са се поомазали - беше залепена само лайсната, но не и самото стъкло. Операция премонтиране в Мустанг на "КРасно село" - 60 лв, гаранция 1 год. и стъклото е 6.
                      Проблема обаче с конденза от навсякъде, се премести на странични задните стъкла, които изглеждат ОК.
                      Предполагам, че трябва да се прегледат и най-вероятно да се сменят самите гумените уплътнения на вратите, евентуално и багажника.
                      Някой имал ли е подобен проблем с конденза по страничните стъкла и как се е сборил с него? Само за инфо - питах при Италианеца за уплътнения, оказа се, че въобще не продават такива неща... Знаете ли някъде да се продават такива и сервиз, където да ги сменят?
                      затвори притока на въздух така няма да влиза влажен въздух. Всички имаме проблема той е от гадното време Обърни и страничните духалки към стъклата и карай по внимателно

Comment

Сложи си климатика на нула и като се появи конденз врътни дясната врътка на крайно дясно "червеното стъкло" обдухва стъклото отвътре след половин минута се оправят нещата. Като изчезне конденза можеш да преместиш една степен наляво "бялото стъкло". Така стои изключен и като се наложи можеш веднага да го врътнеш обратно.
                        Любопитно ми е дали при теб ще стане. Пробвай и пиши после.
                        146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от georgievst
                          Сложи си климатика на нула и като се появи конденз врътни дясната врътка на крайно дясно "червеното стъкло" обдухва стъклото отвътре след половин минута се оправят нещата. Като изчезне конденза можеш да преместиш една степен наляво "бялото стъкло". Така стои изключен и като се наложи можеш веднага да го врътнеш обратно.
                          Любопитно ми е дали при теб ще стане. Пробвай и пиши после.
                          При мен това работи безотказно и съм много доволен от тази функция на Алфата.....измислили са го добре
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                          Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Няма еднозначно решение на този проблем. Писано е много по него. освен по начина, който ти каза georgievst (и аз него ползвам) , друг ефикасен няма Не знам просто какво правят тези, на които не им работят или въобще нямат климатици
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Има някакви пръскалки против изпотяване на стъклата, обаче аз не съм ги пробвал. Пръскаш и после трябва да го изтриеш със сух парцал. Ако някой го е пробвал да каже има ли ефект.
                              146 1.6 TS 01.97

Comment

Working...
                              X